3. Uluslararası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı'na Sponsor Olduk


Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) himayesinde, Defence Turkey Dergisi tarafından organize edilen 3. Uluslar arası Siber Savaş ve Güvenlik Konferansı (3rd International Cyber Warfare and Security Conference) 27-28 Kasım tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Konferans, Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Kılıç, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker ve NATO Altyapı Hizmetleri Direktörü Dr. Gregory B. Edwards’ın yaptıkları açılış konuşmaları ile başladı. Konferans kapsamında; Ulusların Siber Güvenlik ve Savunma Politikaları, Siber Güvenlik Kümelenmeleri: Siber Güvenlik Ekosistemini Güçlendirecek İş Birlikleri, Siber Güvenlikte Yükselen Teknolojiler, Siber Güvenlikte, Devlet, Akademi ve Sanayi İş Birliği ve Siber Güvenlik Ekosisteminin Yeni Bir Türk Siber Güvenlik Kümelenmesi ile Güçlendirilmesi konularında paneller düzenlendi. 

Etkinlikte siber güvenlik alanında ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik olarak, Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ünal, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet T. Zeyrek ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal'ın imzaladığı, SSM, ODTÜ, ve İTÜ arasında, İyi Niyet Anlaşması yapıldı. İmza töreninin ardından Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Mustafa Şeker siber güvenlik alanında bir kümelenmenin kurulumu konusunda çalışmalara başladıklarını duyurdu.

CRYPTTECH'in sponsorları arasında yer aldığı etkinlikte, ulusal ve uluslar arası katılımcılara, Siber Güvenlik uzmanlarımız tarafından; SIEM, Log Yönetimi, HotSpot, DLP, Siber İstihbarat ve Güvenlik İzleme ürünleri, Zafiyet Analizi hizmetleri vb. konularında bilgi aktarıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1. Geleneksel Stajyer CTF Soru ve Cevapları

B*-Tree (BTree, BPlusTree) Veri Yapısı ile Veri İndeksleme

2. Geleneksel Stajyer CTF Soru ve Cevapları - 2017