Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi Mersin'de Düzenlendi


Teknoloji Direktörümüz Tarık KOBALAS, Çukurova Kalkınma Ajansı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen "Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi'nde "Siber Güvenlikte Milli Uygulamalar" konusundaki oturuma panelist olarak katıldı. 

Açılış konuşması yapan Mersin Valisi Ali İhsan Su, internetin yaygınlaştığı çağda kişisel ve kurumsal bilgiler ile devlet bilgilerinin güvenliğinin daha da önemli hale geldiğini belirterek, "Bugün çağımıza 'bilgi, bilişim çağı' diyoruz. Yani bilgi ve iletişim. Dünya büyük bir köy olmuş. Her yer internet ağıyla birbirine bağlanmış. Bunun dışında kalma imkanınız var mı? Asla yok. Ya dünyadan koparacaksınız kendinizi, tamamen dışlayacaksınız ya da bununla beraber yaşayacaksınız. O zaman bu iletişim, internet çağında, herkesin direkt internetle iletişim kurduğu çağda hem kendi bilgilerinizin hem kurum hem de devletin bilgilerinin güvenliği ortaya çıkıyor. Bu güvenliği sağlamak çok önemli. Şu anda ülkemizde hemen hemen her kurum dijital sistemde yazışmalarını yapıyor. Bilgilerini saklıyor. O zaman ortaya bunların güvenliği konusu çıkıyor." dedi. 

Dünyadaki en önemli gücün bilgi olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, ülke olarak yazılım ve siber güvenlik sektöründe çalışacak yetenekli gençlere ihtiyaç olduğunu söyledi.

02 Kasım tarihinde düzenlenen zirvede, sektörün önemli kuruluşlarından üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerin katılımıyla Kamuda Bilişim ve 15 Temmuz Sonrası Bilgi Güvenliği Politikası, Türkiye'de Siber Güvenlik Farkındalığı ve Siber Güvenlikte Milli Uygulama örnekleri konularında oturumlar gerçekleştirildi.

Etkinlikte, Teknoloji Direktörümüz Tarık KOBALAS, milli yazılım örnekleri, siber güvenlik / bilgi güvenliği ürün ve çözümleri, ulusal siber güvenlik yatırımlarındaki gelişmeler konusunda bilgi aktararak, katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1. Geleneksel Stajyer CTF Soru ve Cevapları

B*-Tree (BTree, BPlusTree) Veri Yapısı ile Veri İndeksleme

2. Geleneksel Stajyer CTF Soru ve Cevapları - 2017